Дигитален и офсетов печат

Видове

Този вид печат включва в себе си няколко основни вида материали, както и комбинация с други такива. Чрез употребата на различни видове хартии, картони, фолиа могат да се изработят 

  • флаери, брошури, каталози, листовки, дипляни, етикети, торби, постери, химизирани бланки, тефтери, пликове

  • папки, календари, менюта, кутии, опаковки, картонени дисплеи, тотеми, уоблери, шелфтоукъри, стопери, визитки и др.

  • PVC етикети

Освен дизайна, визията и медията, на които са изработени изделията, друга много важна част от индивидуализацията на изделието е съпътстващите го довършителни операции, които предлагаме:

  • топъл печат, частичен, UV и обемен лак

  • щанцоване и каширане

  • ламиниране

 

Предимства и приложения

Офсетовия печат се използва за изделия, чието предназначение е да достигнат персонално до по-голям кръг потребители. Основно качество на този вид изделия е възможността за предаване на подробна информация относно вашия бизнес върху тях.

Офсетовият печат се използва при необходимост от по-големи тиражи. Не е препоръчителен за малки количества, понеже цената, която се заплаща за подготовка е една и съща, независимо от обема на печат (консумативи при подготовката, като хартия, мастило, плаки). Сумата за подготовка, става пренебрежимо малка, разпределяйки я между единица копие.

Дигиталният печат е удачен при печатането на малки тиражи. Тук влизат изделия като визитки, покани, флаери в къси тиражи и всички останали продукти, които не надвишават тираж от 300 печатни листа.